Kirjoittajasta

Blogia kirjoittaa 30-vuotias humanisti, joka rakastaa lukemista, kirjoja ja kirjoittamista. Lingvisti, joka loikkasi heti valmistumisen jälkeen kirjastoalalle. Lukutoukka, joka lukisi kaiket yöt, jos ei tarvitsisi aamulla herätä. Maisteri, joka jatkoi opintojaan saadakseen kirjastonhoitajan pätevyyden. Haaveilija, josta ei tullut kustannustoimittajaa, opettajaa eikä kääntäjää vaan kirjastotäti.

Perustin Kirjakimaran alkuvuodesta 2012. Aloin kirjoittaa lukemastani, koska halusin muistaa lukemani paremmin. Toivoin, että kirjamakuni monipuolistuisi bloggaamisen myötä, koska aiempi lukemiseni oli painottunut opiskelujen vuoksi kotimaiseen kaunoon. Nykyään luen aika lailla yhtä paljon kotimaista ja käännettyä.


Koiruuskin on päässyt maistamaan blogielämää.
Olen laittanut blogiini erilaisia kirjalistoja, koska yksinkertaisesti pidän listaamisesta. Kaikkia listojen kirjoja tulen tuskin koskaan lukemaan, ja monet listat elävät koko ajan. Kirjalistoissa ei siis ole kyse tiettyyn ajankohtaan mennessä suoritettavista haasteista, vaan lähinnä muistilistoista. Haasteet ovat hauskoja nekin, ja ne löytyvät omilta välilehdiltään.

Blogini alaotsikko kertoo, että kyseessä on lukupäiväkirja. Tekstit on kirjoitettu lukukokemusten jälkihuumassa, välillä hyvinkin rennolla otteella. Jostakin kirjasta sanottavaa voi kertyä paljonkin, kun taas jostakin toisesta vain muutama rivi. Kaikista lukemistani kirjoista en välttämättä kirjoita blogiini. En halua ottaa blogista paineita – tarkoitus on pitää tämä hauskana ajanvietteenä, lukuharrastuksen tukena.Kirjabloggaaminen on kirjamaratoneja, haasteita, kirjalistoja, suunnitelmia...
Valtaosa Kirjakimarassa esitellyistä kirjoista on lainattu kirjastosta eli siis työpaikalta. Ostan jonkin verran kirjoja, mutta lähes aina käytettyinä. Ehtymättömiä kirjalöytöjen lähteitä ovat lähistön Kierrätyskeskukset ja Fida, joista ostan "helmiä" aina kun vaan kehtaan kotiin kantaa. 

Mökin kirjahylly pullistelee Keltaista kirjastoa ja pokkareita, muut opukset majailevat kotona. Nykyään merkkaan kaikkiin teksteihini kirjojen alkuperän. Kirjan alkuperästä kertova tunniste on vain yksittäisistä kirjoista kertovissa postauksissa. Niinpä oikean reunan palkissa olevat kokonaismäärät eivät ole aivan todellisia, sillä esimerkiksi kuukausipostaukset eivät kerrytä tilastoa.

Keltainen kirjastoni.
Kirjakimaran ensimmäiset vuodet ovat olleet opettavaisia ja antoisia. Blogi muuttuu jatkuvasti enemmän minun näköisekseni. Aloitin omaksi huvikseni, ja nyt lukijoita on ilokseni kertynyt mukava määrä. On ollut myös riemastuttavaa huomata kuuluvansa eläväiseen ja yhteisölliseen kirjabloggaajien joukkoon!

Emmin kauan ennen kuin kirjoitin ensimmäisen postaukseni lähes neljä vuotta sitten. Esteinä olivat aikapula ja korkea itsekritiikki. Ensin mainittu ongelma olikin oikeastaan vain priorisointikysymys, jälkimmäisen ratkaisin jäämällä osittain nimimerkin taakse. Jatkukoon samoilla raiteilla ainakin toistaiseksi.


Päivitetty 5.12.2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...